Denne websiden bruker informasjonskapsler iht. til vår personvernpolicy.

Jeg aksepterer
Zip Screens

Zip Screens

Bevar utsynet og blokker varmen på utsiden av fasaden. Les mer om hvorfor ZIP Screens er en så populær type solskjerming.

ZIP Screen - En fordypning i produktet

Siden 1300-tallet har vi hatt vinduer av glass slik vi kjenner de i dag. Det startet med uglaserte vinduer brukt i taket for å slippe inn i lys. Med tiden har vinduer, som mye annet, utviklet seg enormt. Formålet med vinduer har likevel forblitt det samme; å lyse opp samt bevare utsikt. Det er nettopp derfor ZIP Screens har blitt så populært. En ZIP Screen blir primært brukt til å holde varmen og sterkt lys fra solen ute mens du likevel bevarer utsynet. ZIP Screens passer også til de aller fleste boliger og bygninger.

Hvordan fungerer ZIP Screens?

ZIP Screens brukes vanligvis utvendig på selve vinduet eller som levegg. Dersom den brukes som levegg svekkes vindtoleransen da den ikke er montert “mot” en vegg. ZIP Screens leveres ferdig sammensatt, men ofte i to deler; En del inneholder sideskinnene og den andre har selve kassetten der duken og motoren sitter.

Monteringsjobben er relativt enkel. Kort fortalt: Man skrur fast sideskinner i veggen på hver side av vinduet og setter kassetten oppi sideskinnene. Deretter strømsetter man systemet og programmerer nedre og øvre stoppgrense. For å gjøre programmeringen enklest mulig er det smart å strømsette ett og ett system. Da forholder man seg til å programmere ett system av gangen. Programmeringen lagres i systemet og med den fjernkontrollen som ble brukt. Det betyr at programmeringen er lagret selv om man opplever strømbrudd.

Her i Norge har vi mye flatt lys både på våren og høsten. Det betyr at solstrålene treffer vinduet omtrent vinkelrett. Da reflekterer glasset mindre sollys enn vanlig. All solstråling som ikke stanses av vinduet fortsetter rett inn i boligen. Dette treffer absorberende gjenstander i rommet og avgir varme til omgivelsene.

Hvordan fungerer ZIP Screens

Dukens egenskaper
Glassfiberduken på ZIP Screens har en rekke nyttige egenskaper. Den stenger ute varme ved å absorbere den, muliggjør utsyn i henold til hvor tett glassfibertråden er vevd, og stenger for vind samtidig som luft slipper gjennom.

Europeisk standard EN14501 deler egenskapene inn i to hovedgrupper; termisk og visuell komfort. På bildet kan du se dette forklart. G-tot er faktoren av total solinnstråling som slippes gjennom både duk og glass. Gtot = 0.10 betyr at 10% av solstrålene slipper gjennom. Når man måler vinkelrett på jordoverflaten bestråler sola jorden med 1050 W/m2 (kilde her).

Vindstyrketoleranser
Når man monterer en ZIP Screen tett på en fasade tåler den mest vind. Dersom produktet monteres på braketter eller med foringer som ikke er tette vil toleranse mot vind svekkes. Det samme gjelder når man ønsker å bruke ZIP Screen som levegg, da duken vil fange mer vind enn når den monteres mot fasaden.

Et større system tåler også vind dårligere enn et mindre kompakt system. Her følger illustrasjoner i henhold til størrelse som viser vindtoleransen når ZIP Screen er montert mot fasade:

Bredde opptil 2500mm
Høyde opptil 2500mm

40m/s vind ZIP Screens

Bredde opptil 2500mm
Høyde opptil 2500mm

36m/s vind ZIP Screens

Bredde opptil 2500mm
Høyde opptil 2500mm

25m/s vind ZIP Screens

Bredde opptil 2500mm
Høyde opptil 2500mm

20m/s vind ZIP Screens

Bredde opptil 2500mm
Høyde opptil 2500mm

17m/s vind ZIP Screens

Kvalitet på lakkering av konstruksjon

ZIP Screens levert av Solskjerming AS er pulverlakkert med Jotun Facade (Qualicoat Class 1). Denne lakken tåler norsk klima meget godt med god værbestandighet. Du kan lese mer om lakken på Jotun sin hjemmeside her.

ZIP Screens produkter levert av Solskjerming AS er godkjent av det Sveitsiske sertifiseringsorganet "Qualicoat" som er en ledende non-profit organisasjon innen maling og pulverlakkering. Qualicoat er en standard som dekker de aller fleste aluminiumsprofiler som inkluderer solskjermingsprodukter. Du kan lese mer om Qualicoat her.

Jotun pulverlakk Qualicoat

Ta befaringen selv
I Norge bor det enormt mange “hjemmefiksere”. ZIP Screens solgt av Solskjerming AS er nøye valgt ut for gjør-det-selv markedet. Det er en hårfin balansegang mellom kvalitet, pris og det at det skal være enkelt å montere selv.

Før man monterer må man være klar over alle mål, slik at de endelige målene man bestiller på passer til det gitte vinduet. Vi har derfor laget en befaringsveilder. Den tar for seg alle mål og ulike anbefalinger. Ta en titt og se om det å montere selv kan passe deg.

Hvordan montere en ZIP Screen?
Nå som du vet mer om selve befaringen og har kontroll på alle totale yttermål kan det være greit å se hvordan en ZIP Screen monteres. Som tidligere nevnt er dette relativt enkelt.

Under viser vi to korte filmsnutter som begge illustrerer hvordan monteringen gjøres. Det skal sies at begge monteringer her skjer direkte mot en fasade hvor det faktisk er plass til systemet. I andre tilfeller kan annet festemateriell være nødvendig, som ved montering mot mur eller stål. Det kan også hende at andre tilpasninger må gjøres før man monterer, f.eks., skjære ut en del av gesimskasse, fore ut med lekter, ta bort/flytte vannbrett eller sette av plass bak kledning for skjult montering.

Ta en titt på tilgjengelige produkter i Nettbutikken
Solskjerming AS er en nettbutikk for solskjerming. Hos oss får du kjøpt solskjermingsprodukter som dekker dine behov bestilt på dine egne mål. Du finner ingen pågående selgere og alltid faste lave priser. Gå til nettbutikken og ta en titt på våre utvalgte produkter.