Denne websiden bruker informasjonskapsler iht. til vår personvernpolicy.

Jeg aksepterer
Utvendig Solskjerming

Utvendig Solskjerming

Hvilken type solskjerming passer best? Lær mer om forskjellen på utvendig og innvendig solskjerming her.

Utvendig eller innvendig solskjerming?

Mange tenker at innvendig solskjerming er det beste valget for sin bolig eller sin arbeidsplass når de skal investere i solskjerming. Det er i noen tilfeller billigere og betjeningen er som regel manuell. Problemet med innvendig solskjerming oppdages først når det er varmt ute og sola står på som sterkest. Solskjerming på innsiden av vinduet absorberer nemlig varmen fra solen og avgir varme i rommet. Så dersom du har problemer med varme - velg utvendig solskjerming.

Ulike produkter for utvendig solskjerming

Blant alle leverandører i Norge finnes det en rekke ulike typer produkter for utvendig solskjerming. Primært skiller leverandører mellom Screens, markiser, persienner og levegger. Pergola havner også i denne kategorien men fungerer mer som et eget uterom og sin egen type utvendig solskjerming.

På denne siden går vi igjennom de ulike variantene og hva som er fordeler og ulemper med hver enkelt av de.

ZIP Screens - utvendig solskjerming
Vindusmarkise utvendig

Vindusmarkise
En vindusmarkise blir også kalt for en klassisk markise eller balkong-markise. Den består som regel av en konstruksjon av lakkert aluminium, en duk og 2 fallarmer. Vinkelen på fallarmene går som regel over 90 grader for å sperre ute solen uansett hvor på himmelen den står.

Ser særlig flott ut på klassiske boliger inspirert av norsk byggetradisjon. Finnes med både manuell sveiv eller elektrisk motor.

Sammenlignet med en ZIP Screen er det noen begrensninger ved en vindusmarkise. Den har ikke utsyn og om den står montert nærme bakken så er det fort gjort å dunke borti den når man holder på rundt huset. Den slipper også inn lys fra sidene hvor det ikke er duk og den tåler vind dårlig sammenlignet med ZIP Screens.

Utvendige persienner
I mange varme land er utvendige persienner svært utbredt. Hovedgrunnen er at persienner er klasseledende med tanke på lysinnslipp og for å stenge varmen ute. De reflekterer alt sollys og frakter bort varmen på utsiden av bygningen.

Når det gjelder farger er det en del å velge mellom, men ulike systemer har ulik mengde valg. Vær også klar over at Lamellene ikke trenger å ha samme farge som kassetten. Her kan du være kreativ! Det finnes også forskjellige fasonger på lamellene, hvor Z-lameller blant annet er spesialdesignet for minimalt lysinnslipp.

Sammenliknet med ZIP Screens er utvendige persienner ofte mer utfordrende å montere, noe som kommer av at systemet ofte består av flere deler. De fjerner også noe utsyn og passer seg ofte best der målet er å stenge for både innsyn og varme. Utvendige persienner kan være noe rimeligere enn ZIP Screens.

Utvendige Persienner
Ulike typer Screens

Forskjellige typer Screens
Det finnes mange ulike typer Screens. ZIP Screens skiller seg ut fra andre typer Screens fordi duken holdes fast med glidelås på hver side av duken inne i selve sideskinnene. Derav ordet “zip”, som i “glidelås”. Fordelen med glidelåsmekanismen er at duken holdes stram og ikke blafrer i vinden.

Screens uten glidelåsmekanisme har ofte tunge bunnlister eller lister som går på tvers av duken for å kompansere for manglede hold på hver side av duk. Dette er viktig å være klar over spesielt dersom systemet skal benyttes i vind eller gjennomtrekk.

Videre vil du se at ZIP Screens hos mange forhandlere gjerne er noe dyrere enn andre typer Screens, nettopp pga. glidelåsmekanismen. I noen tilfeller har man kanskje ikke noe valg? Vind, pris og muligheter som finnes for montering av produktene kan være med på å avgjøre hvilket produkt som egner seg for deg.

Levegger
Hovedfunksjoner man ser etter i en levegg er ofte å skjerme for innsyn, vind og sol. De kan monteres på ulike måter ift. hvor den skal plasseres. Duken er enten av akryl slik som for markiser eller en screenduk med utsyn.

Vær klar over at større levegger kan oppleves som store seil og bøyes med vinden. Derfor er “stramhet” og vindtoleranse egenskaper man bør spørre om før man investerer i en levegg.

Fordelen med å bruke levegg er at den ikke permanent blokkerer en åpning slik som en fast levegg av tre eller metall gjør.

Levegger og screenduk
Populære ZIP Screens

ZIP Screens

Les mer om ZIP Screens og hvorfor det er det mest populære
produktet for utvendig solskjerming.

Les om ZIP Screens her

Ta en titt på tilgjengelige produkter i Nettbutikken
Solskjerming AS er en nettbutikk for solskjerming. Hos oss får du kjøpt solskjermingsprodukter som dekker dine behov bestilt på dine egne mål. Du finner ingen pågående selgere og alltid faste lave priser. Gå til nettbutikken og ta en titt på våre utvalgte produkter.