Denne websiden bruker informasjonskapsler iht. til vår personvernpolicy.

Jeg aksepterer
Solskjerming med prisgaranti og 30% rabatt

Solskjerming med prisgaranti og 30% rabatt


Håkon Renskoug - 24 Jun, 2022 09:12

Fra et markedsføring teoretisk perspektiv er det interessant å følge med på hvordan ulike tilbydere av solskjerming i Norge markedsfører seg selv med prisgarantier og rabatter. Hva betyr det egentlig når noen tilbyr en prisgaranti? Hva er en rabatt? Og hvorfor ser det ut som omtrent alle som selger solskjerming i Norge operer med 30% rabatt eller mer?

I Solskjerming AS, bedriften som driver zipscreens.no, er filosofien krystallklar: Ingen rabatt, kun lav pris gjennom hele året. Dette har fungert i mange år fordi en del av våre kunder har sett seg lei på tilbydere av solskjerming som skilter med rabatter som ikke er enkle å forstå seg på.

Som en ren nettbutikk, så er det kunden som gjør store deler av jobben selv. Kunde står for befaringen, skriver inn mål, velger farger og andre spesifikasjoner, ser en pris og bestiller. Når bestillingen er gjort og varene mottatt, monterer kunden produktene selv. I Norge er DIY segmentet i vekst, med god hjelp av corona-pandemien. Folk flest er vant med å bygge eller montere produkter på egen hånd (ref no.ehandel.com, bygg.no, ntb.no). Solskjerming AS sin oppgave blir derfor å være en nettbutikk for kunden med et mål om å veilede kundene sine på best mulig måte. En forutsetning for å lykkes med dette er en åpen og ærlig dialog med kunden. Bevis på at dette fungerer kan du lese fra kunder som har handlet av Solskjerming AS her.

Prisgaranti
En prisgaranti i solskjermingsbransjen betyr at en tilbyder av solskjermingsprodukter skal kunne matche et tilbud fra en annen tilbyder. Det er ikke uvanlig å sammenligne tilbud fra ulike tilbydere og velge den som gir det beste tilbudet og samtidig byr på god kvalitet. Likevel finnes det noen forutsetninger som ikke alltid kommer tydelig frem før man leser den spesifikke prisgarantiens vilkår. Et eksempel på dette ble nylig publisert av tek.no her (spesifikt om elektronikkjedene).

I vår bransje er nettbutikker ofte ekskludert i vilkårene for prisgaranti, noe som ikke alltid kommer tydelig frem. Så før du som er på utkikk etter solskjerming lar deg påvirke av prisgaranti, sørg for at du faktorer inn om en nettbutikk kan være aktuell for deg. Sett deg inn i produktene og i monteringsanvisningene og finn ut om du kan ta en befaring og montere produktene selv. Sjekk samtidig pris direkte i nettbutikken for å se om du sparer noe.

30% rabatt?
La oss først starte med hvordan en rabatt defineres? Store Norske Leksikon definerer det slik:

Rabatt er avslag på kjøpesummen, nedsettelse i pris, regnet i prosent av varens eller tjenestens opprinnelige utsalgspris. Det finnes ulike typer rabatt:

En utfordring for selgere i solskjermingsbransjen er at alle monteringsjobber har variable kostnader. Noen ganger må man kjøre lenger for å komme seg til kunden, noen ganger må man opp i høyden med stillas/lift. Derfor er det utfordrende å finne en "opprinnelig utsalgspris". Men produktene for seg selv er enklere å forholde seg til. De har en kostnad knyttet til prisklasser eller faste kostnader. Kostnadene varierer gjerne med størrelsen på produktet, duktype, betjening osv. I et tilbud skal det derfor komme tydelig fram hva som er "listepris", hvor mye rabatten er på, og hva som er "tilbudspris ink. MVA". Monteringskostnader samt andre variable kostnader er normalt sett ikke rabattert.

Hvilken type ZIP Screen vil en selger selge deg?
En ZIP Screen produsent tilbyr en rekke valg for sine produkter. Motoren som sitter i kassetten på en ZIP Screen er et eksempel på dette. Ofte vil en selger foreslå en motor med motstandsdeteksjon. En slik motor koster mer og vil reversere duken om den krasjer i et vindu, en ball, en sykkel osv. Dette er en svært nyttig funksjon i mange tilfeller. Men en slik motor er ikke nødvendig dersom systemet er montert høyt på veggen med et vindu som svinger innover. Noen motorer kommer også med kablet styring (Somfy LS/LT/WT) som er noe rimeligere og ofte brukt i smarthus. Så spør gjerne en selger hvilken type motor de anbefaler og om det er noe å spare ved å endre til en annen motortype.

Hva vil en montør typisk gjøre når de monterer en eller flere ZIP Screens?
Etter at selger har vært på besøk og kunde har akseptert tilbudet vil varene settes i produksjon. Noen uker senere er varene klare og en montør kommer hjem til deg med produktene. De monterer produktene og programmerer de med en servicekabel. I noen tilfeller har de også med støpsel som gjør at du kan bruke systemet med en gang. Dersom montøren ikke har med støpsel, og du ikke ønsker å koble i støpsel selv, må en sertifisert elektriker koble systemene for deg.

Hvor enkelt er det å montere ZIP Screens selv?
Ta en titt her for å se hvor enkelt det egentlig er:

Du kan sette deg inn i tekniske detaljer her: Teknisk dokument. Og her ser du hvordan du programmerer, samt en mer detaljert monteringsanvsining.

Er det enkelt å ta befaringen selv?
Vi har lagd en befaringsveileder som tar deg gjennom befaringsprosessen. Denne kan du ta her. Du kan også lese i detalj typiske situasjoner man bør være klar over her (bla deg litt ned på siden for anbefalinger rundt befaring).

Dersom du ender med å handle av Solskjerming AS trenger du ikke å lagre disse linkene. Du finner det meste på www.solskjerming-as.no. Informasjon om montering og programmering vil også bli sendt til deg på e-post etter at kjøpet er gjennomført.

Helt avslutningsvis ønsker vi å dele noen kommentarer rundt rabatt-temaet som florerer på sosiale medier:

"Enig med de som kommenterer dette med at pris aldri er oppgitt .. da er det vanskelig å invitere til besøk for pristilbud .. 30% rabatt stårt det i alle annonser hele tiden .. merkelig markedsføring"

"Du skal ha uflaks dersom du klarer å bestille markiser uten 30 prosent rabatt!!! Lureri!!!"

"Veldig dumt å ikke kunne få en pris uten befaring. Da blir det ikke kjøpt noen ting fra meg. Jeg ønsker ikke at noen kommer hjem og skal prøve å prakke på meg alt mulig."

"30% alltid. Merkelig,,"

"30% av hva? Handler aldri fra slike aktører som ikke engang gidder å nevne priseksempler. Jeg skal ha en terrassemarkise på 4,8x2,5 meter, men jeg trenger ikke befaring og slikt tull. Hva da? Det er jo selvsagt for at den som kommer på befaring skal kunne selge inn et mye dyrere alternativ enn først tenkt :) Men folk er lettlurte i mange tilfeller dessverre."

"Er jo alltid 30 %"

"Finnes det EN leverandør av solskjerming som ikke tilbyr såkalt 30 prosent “rabatt” fra april til september hvert år? :D"


Om forfatteren:
Håkon Renskoug - Solskjerming AS

Håkon Renskoug

Håkon startet Solskjerming AS i 2013. Med sin ingeniørbakgrunn samt sin erfaring med solskjermingsprodukter over mange år, har Håkon dyp kunnskap om ZIP Screens. Vi tør påstå at Håkon er blant de med mest kompetanse innenfor ZIP Screens i Norge.

Ta en titt på tilgjengelige produkter i Nettbutikken
Solskjerming AS er en nettbutikk for solskjerming. Hos oss får du kjøpt solskjermingsprodukter som dekker dine behov bestilt på dine egne mål. Du finner ingen pågående selgere og alltid faste lave priser. Gå til nettbutikken og ta en titt på våre utvalgte produkter.