Denne websiden bruker informasjonskapsler iht. til vår personvernpolicy.

Jeg aksepterer
Kombiner ZIP Screens på din pergola

Kombiner ZIP Screens på din pergola


Sebastian Thøgersen - 11 Feb, 2022 06:52

Har du bygd eller kjøpt en ferdig montert pergola?

Dersom du har en pergola uten vegger kan du vurdere å montere ZIP Screens direkte på din pergola. Flere pergolaleverandører har dette som et tilvalg for sine kunder. Ofte er de integrerte og ser ut som en del av konstruksjonen. Hvis du har bygd en pergola selv, eller har kjøpt deg bolig med en allerede installert pergola, kan du likevel montere ZIP Screens for å lage et lunt og koselig uterom.


Montere ZIP Screens selv på pergola

Du kan kjøpe ZIP Screens direkte i nettbutikken vår: Solskjerming AS - ZIP Screens. Siden du velger å montere selv sparer du penger og du kan jobbe med prosjektet i ditt eget tempo.

Det første du bør gjøre er å sette deg inn i den tekniske informasjonen for systemene. Start gjerne med det tekniske dokumentet, eller prøv deg på denne befaringsveilederen. Ta også en titt på hvordan man enkelt monterer en ZIP Screen i videoklippet under. Klippet viser riktignok monteringen på et vindu, men prinsippet og fremgangen er ellers lik når du monterer på din pergola.


Montering utenpå pergola

Å montere en ZIP Screen utenpå en pergola er den enkleste løsningen. Som det fremkommer i monteringsvideo over kan man se at sideskinner skal festes i selve konstruksjonen mens kasetten skal tres ned i sideskinnene. Dersom din pergola er best egnet for denne typen montering, velger du montering utenpå konstruksjon.


Montering i nisje på pergola

Nisjemontering av ZIP Screens er vanligst på en pergola. Får å få til dette er det viktig å være klare over at målene på et system du bestiller hos Solskjerming AS er på totale yttermål. Når du da måler bredde/høyde, så måler du selve nisjen. Mål bredde på minimum tre steder, og høyden på minimum hver side. Dersom det er ujevnheter velger du de miste målene så du er sikker på at systemet passer i nisjen.

Oppstår det små glipper mellom system og bjelke kan disse tettes med fugemasse eller PVC-foringer.

Når det gjelder strøm så anbefaler vi at du velger utgang for kabel på baksiden av av systemet. Standardlengde for kabel er 5m. I noen tilfeller er kabelen kortere, så sjekk dette i teknisk info for produkt før du bestiller eller kontakt leverandør. Etter at systemene er montert kan elektriker komme og legge opp kablene og strømsette systemene. Her er det viktig at kun ett system strømmsettes av gangen for selve programmering. Når et system er programmert ferdig, kan du ta strømmen og programmere neste system. Lagret programmering blir ikke slettet ved å ta strømmen i ettertid, og kan kun slettes ved nullstilling av systemet.


Litt om vindstyrketoleranser

ZIP Screens montert på en pergola vil ha lavere vindstyketoleranse enn ZIP Screens montert rett mot et vindu eller på en vegg, ettersom ikke alle sidevegger er lukket. Selve duken er festet med en glidlåsmekanisme i hver sideskinne slik at duken holder seg stram. Det er også festet en vektet bunnprofil i bunnen av duken for å holde duken bedre på plass.

Som en ekstra sikkerhet mot sterk vind, spesielt dersom din pergola er værutsatt, kan vi anbefale at du installerer en vindsensor. Denne stiller du inn grensene for selv. Dersom vinden øker over din grense vil dine ZIP Screens blir kjørt opp automatisk. Les mer Somfy sin trådløse vindsensor med IO-teknologi her.

Eolis Wirefree IO
Sluttkommentarer

Vi håper denne artikkelen ga deg inspirasjon til hvordan ZIP Screens kan brukes på en pergola. Ta kontakt med oss dersom dette er noe du ønsker å lære mer om.
Om forfatteren:
Sebastian Thøgersen - Solskjerming AS

Sebastian Thøgersen

Sebastian (Høgskoleingeniør maskin) jobber fast i Solskjerming AS. Med sin ingeniørbakgrunn har Sebastian en bred forståelse av mekanikk og dyp kunnskap om solskjermingsprodukter.

Ta en titt på tilgjengelige produkter i Nettbutikken
Solskjerming AS er en nettbutikk for solskjerming. Hos oss får du kjøpt solskjermingsprodukter som dekker dine behov bestilt på dine egne mål. Du finner ingen pågående selgere og alltid faste lave priser. Gå til nettbutikken og ta en titt på våre utvalgte produkter.