Denne websiden bruker informasjonskapsler iht. til vår personvernpolicy.

Jeg aksepterer
Kan man bruke ZIP Screens som levegg?

Kan man bruke ZIP Screens som levegg?


Ole A. Rosenvinge - 11 Feb, 2022 06:50

Hvorfor ikke bare kjøpe en vanlig levegg?
En levegg, i de aller fleste tilfeller, dekker for utsikten. Duken er som oftest en teflonbehandlet akryl duk. Den skjermer godt for vind, men fjerner også utsikten.

ZIP Screen duker som man ser gjennom, enten det er 1%, 3% eller 5% åpningsfaktor, er lagd av PVC belagt glassfiber med små åpninger i seg. Duken er vindtett, men slipper litt luft gjennom. Denne kombinasjonen gjør at ZIP Screens passer fint som levegg i flere tilfeller.

ZIP Screen som leveggZIP Screen ZIP Screen som levegg på terrasse


Men hva med vindstyrketoleranse?

Når en ZIP Screen er montert frittstående, og ikke mot et vindu eller en vegg, kan du halvere vindtoleransen den har blitt oppgitt med. Se for deg hvordan et seil ser ut når det blåser. De samme kreftene vil gripe tak i ZIP Screenens duk. Denne er derimot ikke festet på samme måte som et seil eller en tradisjonell utdragbar levegg. Duken er nemlig festet med glidelås på hver side mot PVC profiler, som gjør den godt egnet til å tåle vind. Sterk nok vind kan likevel dra duken ut av glidelåsen eller blåse hardt nok til å løfte bunnprofilen. Vurder derfor vindstyrketoleransene til produktet du vurderer å kjøpe og hva slags vær og vindkast det vil bli utsatt for.

Det er også slik at større ZIP Screens tåler mindre vind. Derfor anbefaler vi at du sjekker dette dokumentet for å se hva din duk måtte tåle: Vindtoleranse ZIP Screens. Husk at du må dele vindstyrketoleransen på to når den skal brukes som levegg.

Levegg og vindstyrke

Vindsensor for ekstra beskyttelse

For å beskytte en ZIP Screen mot potensiell sterk vind kan vi anbefale at du installerer en vindsensor. Den fungerer som en ekstra sikkerhet og vil kjøre duken opp når den merker sterk vind. Hvor sterk vind? Dette er en instilling du selv programmerer. Du kan lese mer om en trådløs vindsensor med IO teknologi som kan passe her.

Eolis Wirefree IO


Om forfatteren:
Ole A. Rosenvinge - Solskjerming AS

Ole A. Rosenvinge

Ole (IT ansvarlig) jobber fast i Solskjerming AS. Med sin bakgrunn innen for IT systemer og markedsføring har Ole en bred forståelse av behovet til "hjemmefiksere" når det kommer til innkjøp og montering av ZIP Screens.

Ta en titt på tilgjengelige produkter i Nettbutikken
Solskjerming AS er en nettbutikk for solskjerming. Hos oss får du kjøpt solskjermingsprodukter som dekker dine behov bestilt på dine egne mål. Du finner ingen pågående selgere og alltid faste lave priser. Gå til nettbutikken og ta en titt på våre utvalgte produkter.